Aivak Fjälllägenhet

Hitta hit

Fjälllägenheten (500m öh) ligger i söderläge med vy över Översjuktan och ett lågfjällsområde Väretsfjället med högsta topp på 965 möh. Fjällbjörkskogen är dominerande och frodig på sommaren, framför boningshuset ner mot sjön är det ett relativt öppet gammalt odlingslandskap

 


År 1911 uppfördes den första stocktimrade stugan. Senare byggdes också en liten större tvåvåningsbyggnad som idag står i dagen att hyras ut. Den sista bosättningen övergav platsen 1972. Gården har upphört som fjälllägenhet sen dess. Aivak ligger gynnsamt för odling, i söderläge ner mot Översjuktan, mot norr vetter en fjällbjörkskog med enstaka inslag gran och tall. Dagsturer till och från Ammarnäs med ledmarkering, led mot Biellojaure är en möjlig dagsvandring. Båtled mellan Aivak och båtlämningsplatsen i Skirknäs är en perfekt tur för att både uppleva fjällvärlden, fjällnäraskog samt kulturen runt sjön så som fångstplatser, Viktoria kyrkan.

Boningshuset består av ett kök med matsal och sovrum. Renoveringen är genomförd enligt äldre still 1950 - tal och håller en fin standard.

 

Priser:

350 SEK för 1 dygn/person                 1750 SEK för en vecka/person

 

barn upp till 15 år:

150 SEK för 1 dygn/barn                       750 SEK för en vecka/barn

 

dagsavgift: SEK 100 / person / 3 timmar

tältavgift: SEK 200 / person och dygn

 

hyra hela stugan:

6000 SEK / vecka

 

för bokningar kontakta oss:

+46 76 106 07 80 eller kontakt