Souvenirer, fiskeprylar, Cafe och fika

 

I vår butik hittar du lokalproducerat unikt hantverk, konsthantverk och delikatesser. Vi säljer presenter, böcker, kläder, smycken, indredningsdetaljer och andra finheter. Som flugfiskare hittar du ett brett sortiment av flugor, fluglinor, tafsmaterial och annat.

 

 

I vår cafe serverar vi olika cafe som Cappuccino, Latte Macciato, Espresso, vanlig svart cafe eller vill du ha en starkare rostning? Så klart servera vi även tee, en god varm eller kall Choklad, olika sorter av Hammargårdas bärdrycka och läsk.

 

Kanske du vill prova en Vindelfjällsmacka med rökt röding inlagd med fjällväxter och hembakt tunnbröd och hjortronsylt? Eller en Sorselemacka med gravad renkött, lingon och hembakat tunnbröd? Eller den veganska variant med mjölkfritt tunnbröd, lippstickapesto och lingon?

 

Eller mera sött? Vi serverar bullar, tårtbitar, chokladbollar och mycket mera goda småbitar från lokala Princess Bageri.

 

Njut av din fikapaus i en unik miljö. Vi har integrerat vår lilla bistro i Inlandsbahn-museet. Det ursprungliga trägolvet är ett vittne från tiden då byggnad användes som järnvägsfraktbod. Trafikskyltarna från järnvägen omvandlades delvis till bistrobord. Njut av dina bakverk och låt de gamla museiföremålen berätta sin historia för dig.

En gång om dagen passerar Inlandsbanan Sorsele. Ett tåg kommer från Gällivare och fortsätter vidare till Östersund och andra tåget kommer från Östersund och fortsätter till Gällivare. I Sorsele ligger i mitten och här korsa båda tågen.