Souvenirer, fiskeprylar, cafe och fika

 

I vår butik hittar du lokalproducerade unika hantverk, konsthantverk och delikatesser. Vi säljer presenter, böcker, kläder, smycken, inredningsdetaljer och andra fina saker. Som flugfiskare hittar du ett brett sortiment av flugor, fluglinor, tafsmaterial och annat.

 

 

I vårt café serverar vi olika sorters kaffe som Cappuccino, Latte Macchiato, Espresso, vanligt svart kaffe eller önskar du en intensivare rostning? Så klart serverar vi även te, en god varm eller kall kopp Choklad, olika sorter av Hammargårds bärdryck och läsk.

 

Kanske du vill prova en Vindelfjällsmacka med rökt röding inlagd med fjällväxter, hembakt tunnbröd och hjortronsylt? Eller en Sorselemacka med gravat renkött, lingon och hembakat tunnbröd? Eller den vegetarisk varianten med västerbottenost?

 

Eller något sött? Vi säljer hemgjort glass med olika smaker och vi serverar bullar, tårtbitar, chokladbollar och många fler godsaker från det lokala bageriet.

 

Njut av din fikapaus i en unik miljö. Vi har integrerat vårt lilla bistro i Inlandsbanemuseet. Det ursprungliga trägolvet är ett vittne från tiden då byggnaden användes som järnvägsfrakt bod. Trafikskyltarna från järnvägen omvandlades delvis till bistrobord. Njut av dina bakverk och låt de gamla museeföremålen berätta sin historia för dig.

 

Under sommaren passerar Inlandsbanan en gång om dagen Sorsele. Ett tåg kommer från Gällivare och fortsätter vidare till Östersund och andra tåget kommer från Östersund och fortsätter till Gällivare. Sorsele ligger i mitten och här möts båda tågen.